Babymassage groepen

Tijdens de babymassage cursussen ervaar je de gerichte, aandachtige, liefdevolle aanraking van je baby. Je geniet van het samen zijn met je kind. Je oefent bewust aanraken en de reacties van je kindje waarnemen. Daardoor leer je elkaar nog beter kennen. Je leert om een lichaamsmassage geven. Daarnaast leer je ook veel ontwikkelingsgerichte spelletjes, liedjes en oefeningen. En dit alles stimuleert een goede ontwikkeling van lichaam, lichaamsfuncties en immuunsysteem van je baby.

De babymassage cursussen bestaan uit vijf lessen van anderhalf uur. De prijs van de cursus is inclusief een reader, biologische olie, koffie thee en koekjes en een persoonlijke herinnering. Er zijn zorgverzekeringen die het cursusgeld (soms gedeeltelijk) vergoeden.

Check de agenda voor de data en locatie van de eerstvolgende cursus

Neem direct contact met Floor Nelissen op via floor@allesisgoed.nl of 06-45646591

Waarom is babymassage belangrijk?

(je staat stil bij het wonder)

Floor weet zelf hoe leuk het is om je kind te masseren. ‘Het is een wederzijds cadeau dat je jezelf en je kind kunt geven. Ik word er heel blij van, en ook mijn kinderen vinden het erg prettig. Door contact te maken vergroot je het lichaamsbewustzijn, ook als kinderen groter worden. De tijd gaat zo snel; in een jaar gaan ze van een hulpeloos hoopje baby naar een ondernemend kind dat zelf op ontdekking uit wil. Zo geweldig om te zien! In deze periode is het van groot belang dat je kind met liefdevolle aandacht ondersteund en begeleid wordt. Massage is een prachtige vorm hiervoor. Door mijn kinderen elke dag te masseren was ik heel bewust van de veranderingen. En ontdekte ik waar ze behoefte aan hadden. In de cursussen zingen we daarbij veel liedjes en doen muziekspelletjes. Natuurlijk afgestemd op de mogelijkheden van de specifieke leeftijden.’

De grootste veranderingen in de hersenen vinden plaats in de eerste zes maanden na de geboorte. Dit betekent dat je in deze vroege fase ook extra bij kan dragen aan de ontwikkeling van je kind. Zo heeft een baby die gemasseerd wordt meer groeihormoon en “gelukshormonen” in zijn bloed dan een baby die niet gemasseerd wordt. Beide hersenhelften werken beter samen. Het immuun systeem wordt versterkt waardoor vatbaarheid voor infecties afneemt. Afvalstoffen worden beter afgevoerd doordat het lymfesysteem geactiveerd wordt. Darmkrampjes worden minder door een betere spijsvertering. Het kan slaapgedrag verbeteren.

Ervaringen van deelnemers:

“Uit eigen ervaring kan ik de babymassagecursus van Floor Nelissen aanbevelen aan andere ouders met baby’s omdat het een meerwaarde heeft in de ontwikkeling van kind en ouder. Bovendien is het belangrijk om tijd met elkaar in te plannen in deze drukke periode. De cursus is daar geschikt voor. Moeder/vader en kind hebben volle aandacht voor elkaar.”

Circe Ouwekerk, moeder en verloskundige bij de9maanden, Harderwijk.

“Voor de volle 100% genoten van de cursus babymassage van Floor! Heerlijk om een op een, intens contact met je kindje te maken. Zeker met twee andere ‘druktemakertjes’ in huis, was het in de rustige, ontspannen omgeving bij Floor volop genieten. Direct de vervolgcursus besproken!”

Marieke Bokkerink.

“Een moment voor mijn dochter en mij samen, versterking van onze band, haar pijn van de darmkrampjes kunnen verlichten… De cursus babymassage van Alles is Goed heeft ons veel gebracht. Iedere week ging ik weer met veel plezier er naar toe. Niet alleen omdat ik er veel geleerd heb, ook was het erg leuk om ervaringen uit te delen met de andere moeders. En zoveel liefde en passie als Floor heeft voor haar vak, geweldig! Bovendien is Floor een heel lieve vrouw, die alle aandacht voor de moeders en baby’s had en persoonlijke adviezen gaf. Mijn dochter vond de oefeningen heerlijk en kon goed ontspannen, na de massages viel ze als een blok in slaap. Wat jammer dat de vijf lessen zo snel voorbij zijn, ik ga dan ook zeker de vervolgcursus doen!”

Elvera Kolkman

“Babymassage: goed voor je baby en heerlijk voor jou!”

Babymassage