Babymassage individueel

Je kunt ook kiezen voor individuele lessen babymassage. We plannen dan 2 bijeenkomsten op een dag en tijd die jullie schikt. Je leert dan hetzelfde als in de groepscursus. Maar er is dan meer ruimte voor jullie individuele proces. Alle aandacht is dan speciaal voor jullie om te masseren en te genieten van het samen zijn. En we kunnen het programma helemaal afstemmen op jullie wensen.

Je ervaart de gerichte, aandachtige, liefdevolle aanraking van je baby. Je geniet van het samen zijn met je kind. Je oefent bewust aanraken en de reacties van je kindje waarnemen. Je leert elkaar nog beter kennen. Je leert om een lichaamsmassage geven. Daarnaast leer je ook veel ontwikkelingsgerichte spelletjes, liedjes en oefeningen. En dit alles stimuleert een goede ontwikkeling van lichaam, lichaamsfuncties en immuunsysteem van je baby.

Waarom is babymassage belangrijk?

Floor weet zelf hoe leuk het is om je kind te masseren. ‘Het is een wederzijds cadeau dat je jezelf en je kind kunt geven. Ik word er heel blij van, en ook mijn kinderen vinden het erg prettig. Door contact te maken vergroot je het lichaamsbewustzijn, ook als kinderen groter worden. De tijd gaat zo snel; in een jaar gaan ze van een hulpeloos hoopje baby naar een ondernemend kind dat zelf op ontdekking uit wil. Zo geweldig om te zien! In deze periode is het van groot belang dat je kind met liefdevolle aandacht ondersteund en begeleid wordt. Massage is een prachtige vorm hiervoor. Door mijn kinderen elke dag te masseren was ik heel bewust van de veranderingen. En ontdekte ik waar ze behoefte aan hadden. In de cursussen zingen we daarbij veel liedjes en doen muziekspelletjes. Natuurlijk afgestemd op de mogelijkheden van de specifieke leeftijden.’

De grootste veranderingen in de hersenen vinden plaats in de eerste zes maanden na de geboorte. Dit betekent dat je in deze vroege fase ook extra bij kan dragen aan de ontwikkeling van je kind. Zo heeft een baby die gemasseerd wordt meer groeihormoon en “gelukshormonen” in zijn bloed dan een baby die niet gemasseerd wordt. Beide hersenhelften werken beter samen. Het immuun systeem wordt versterkt waardoor vatbaarheid voor infecties afneemt. Afvalstoffen worden beter afgevoerd doordat het lymfesysteem geactiveerd wordt. Darmkrampjes worden minder door een betere spijsvertering. Het kan slaapgedrag verbeteren.